Da li ste stvoreni da budete vojnik, ljekar, kuvar, umjetnik?

Horoskop može da vam pomogne u odabiru idealnog zanimanja, prenosi Prva.rs.

Pogledajte koje je vaše.

1. Ovan

Aktivna karijera

Ako ste rođeni u ovom znaku, to znači vam je potreban živahan i zabavan posao. Za vas nikako nisu dosadni, monotoni i rutinski poslovi. Uzbuđuju vas usponi i padovi te nepredvidljivost.

Idealan posao: vojnik, sportista, vatrogasac, policajac, direktor firme, penjač

2. Bik

Poslovi povezani s boravkom na otvorenom

Vaš radni moto je – polako, ali sigurno. Potrebna vam je finansijska sigurnost da biste se osjećali stabilno, pa za vas preuzimanje rizika ne dolazi u obzir.

Idealan posao: baštovan, veterinar, čuvar lovišta, agent za nekretnine, kuvar

3. Blizanci

Nešto intelektualno

Blizanci znaju da budu tvrdoglavi i uglavnom žele da se zabavljaju, a opet vole da im je um aktivan pa su za vas idealni poslovi koji objedinjuju i jedno i drugo. Pazite da se ne ‘razvučete’ previše na sve strane i zapamtite da je komunikacija važna u svemu pa tako i u poslu.

Idealan posao: novinar, autor, prodavac, advokat, glumac, komičar

4. Rak

Nešto pomalo umjetnički

Vi ste po prirodi pomalo oprezni i neodlučni, možda čak i malo preplašeni. Jedan ste od najosjetljivijih horoskopskih znakova i mogli biste doći do izražaja u karijeri vezanoj za odnose s javnošću. Takođe, odgovarao bi vam i posao vezan za umjetnost.

Idealan posao: računovođa, hotelski radnik, kuvar, trgovac starinama

5. Lav

Karijera koja je u centru pažnje

Potrebno vam je društveno priznanje kako biste se osjećali cijenjeno. Vi žudite za odgovornostima i osjećajem moći, i prirodno ste nadareni za izdavanje naređenja. Ono na što ste alergični je to kad neko ne priznaje vaš trud ili kad morate da budete u sjenci – vi želite baš uvijek da budete u centru pažnje.

Idealan posao: direktor kompanije, umjetnik, slavna osoba, ambasador, posao vezan za luksuznu robu.

6. Djevica

Pomaganje drugima

Djevice su metodične, vrlo organizovane i ozbiljne. Vi ne volite pretjerano da rizikujete na poslu. Koristan ste pojedinac, ali znate da sumnjate u svoje sposobnosti ili čak da imate manjak samopouzdanja. Perfekcionista ste u svemu, a to kolegama na poslu može da smeta.

Idealan posao: matematičar, naučnik, računovođa, advokat, doktor, profesor, knjižničar

7. Vaga

Raznolika karijera

Vi svoj šarm, ljubaznost i diplomatičnost treba dobro da iskoristite za uspjeh u profesionalnom svijetu. Vrlo ste pristojni, a novac vam je jako veliki motivator. Takođe, morate da se osjećate dobro u radnom okruženju, što vam je jako važno. Osjećaj za pravdu može da utiče na vaš poslovni život, a mogli biste da se istaknute i na poslovima koji su usko vezani za umjetnost, piše 24.sata.hr.

Idealan posao: Frizer, stjuardesa, novinar, model, dizajner, zabavljač

8. Škorpije

Poslovi koji donose moć

Želite da budete moćni, volite da rješavate probleme i posjedujete snažno izraženu seksualnost. Harizmatični ste, skloni transformacijama, i finansijskim sektorima. Mars bi vas, takođe, mogao da usmjeri prema vojnoj karijeri, jer volite da naređujete, ali ne volite da primate naredbe od drugih.

Idealan posao: političar, privatni detektiv, policajac, hirurg, seksualni savjetnik

9. Strijelac

Međunarodna karijera

Sigurni ste u sebe i vrlo ambiciozni kad je karijera u pitanju. Moguće je da ste na neki način povezani s inostranstvom ili živite previše tiho za svoje godine. Takođe, skloni ste da podučavate druge ili prikupljate informacije, to vas ispunjava.

Idealan posao: turistički vodič, prevodilac, zabavljač, fotograf

10. Jarac

Tradicionalna karijera

Po prirodi ste ambiciozni, ali nedostaje vam strpljenja. Ali ne brinite, strpljenje je vrlina koja često dolazi kasnije u životu. Istrajni ste, marljivi i ne bojite se da zaprljate ruke kako biste mogli da dovršite neki zadatak.

Idealan posao: Istraživač, upravnik, bankar, profesor

11. Vodolija

Bilo šta što donosi slobodu

Vama je potreban osjećaj slobode, volite da se upuštate u avanture, imati različite projekte, a izazovni zadaci su vam najdraži. Kako ste idealistička i kreativna duša, vi teško podnosite obaveze.

Idealan posao: IT stručnjak, naučnik, pilot

12. Ribe

Sve što uključuje vodu

Vi ste osoba vrlo otvorenog uma. Niste materijalista, skloni ste sanjarenju i najprijatnije vam je u umjetničkim sektorima ili poslovima vezanima za vodu.

Idealan posao: Mornar, ribar, ronilac, pjesnik, pisac

(Nezavisne)