LAKTAŠI – Preduzeće ”Milco” permanentno ulaže u ravoj, radi stvaranja boljih, kvalitetnijh uslova za obavljanje djelatnosti. Usljed skučenog  i nedostatka zatvorenog skladišnog prostora na početnoj lokaciju u Trnu,  zadnjih godina je intenziviran rad na završetku velikog poslovno prodajnog centra u Laktašima.


Početkom 2024. izvršeno je preseljenje na novu lokaciju Laktaši, Nemanjina ulica smještena u poslovnoj zoni, neposredno uz auto put Banja Luka – Doboj. Za ove namjene izdvojeno je više od 10 miliona KM.

Objekat obuhvata  zemljište površine 25.000 m², te 5.000 m² zatvorenog skladišnog prostora sa neophodnim pratećim sadržajima za skladištenje (regali, police, rafe ) te sredstvima za manipulaciju, kranovima nosivosti 6,5 tona, viljuškarima, elektronskom vagom i drugim neophodnim uređajima i opremom.

Postojeći vozni park proširen je kupovinom tegljača dužine 12 m. Na taj način pored tri teretna kamiona nosivosti 10 do 15 tona značajno je povećan kapacitet vlastitog prevoza pogotovo transporta teških nosača dužine 12 metara.

U sklopu objekta adaptiran je i izgrađen moderan kancelarijski prostor gdje se nalazi poslovodstvo i stručne službe.

Prvenstveni cilj izgradnje novih poslovnih objekata je stvaranje opitmalnih uslova za rad, velika ulaganja u pokrivene objekte koji omogućuju potpunu zaštitu robe od atmosferksih uticaja kiše, snijega, te zaštitu od korozije da bi se kupcima dostavila čista neoštećena roba.

Kapaciteti skladištenja robe su povećani, a s obzirom na veličnu parcele postoje uslovi za dalje investiranje.

Investicije u izgradnju poslovnog prostora omogućiće bolje uslove za rad, prije svega zbog povećanja natkrivenog skladišnog prostora, bolje zaštite uskladištene robe, brže manipulacije, boljeg unutrašnjeg transporta, prijema većih isporuka što je ranijih godina apostrofiran kao najveći problem.

Upotrebom kranova i korištenjem regala mnogo bolje se koristi skladišni prostor – tako ćemo na manjem prostoru moći skladištiti veće količine robe. Značajna prednost je lokacija objekta uz auto put udaljen svega 0,5 km od izlaza Laktaši, čime je osigurana dobra povezanost na tržištu BiH, a i šire.

Izmještanjen lokacije u industrijsku zonu otklonjeni su problemi rada u naseljenom mjestu, izlazak viljuškara na javne saobraćajnice što je ugrožavalo bezbjednost, rezultiralo stalanim pritiskom i pritužbama lokalne zajednice.

Napravljen je kompaktan poslovni sistem koji će samostalno u okviru ograđenog prostora funkcionalno obavljati djelatnost, bez štetnog djelovanja na lokalnu zajednicu i druge poslovne subjekte.

Moderni kancelarijski prostor stvara optimalne uslove za rad te daje dodatne mogućnosti za promociju i prezentaciju, jednom riječi završetkom ulaganja u Laktašima stvoreni su svi preduslovu za bolji i sadržajni rad, a samim tim bolje i uspješnije poslovanje.