Kompanija “Milco” osnovana je 1989. godine, i od tada se uspješno bavi prodajom robe iz oblasti crne i obojene metalurgije. Zahvaljujući raznovrsnom asortimanu, profesionalnom pristupu poslu i značajnom obimu prodaje, Milco d.o.o. se istakao kao vodeći distributer proizvoda od metala u regionu. Sa sjedištem u Trnu, gdje se nalazi prodajni centar od preko 2.000 m2, kompanija  ima poslovnu jedinicu u Sarajevu i veleprodaju u Sloveniji.


Kompaniju je prvobitno osnovao Mladen Cvijetić, koji je bio njen prvi osnivač i direktor. Njegov sin Bojan Cvijetić preuzeo je posao i danas se smatra jednim od najuspešnijih privrednika u Bosni i Hercegovini. Milco d.o.o. takođe poseduje benzinsku pumpu i veoma posećeni i kod mladih popularan ugostiteljski objekat “Koš”.

Vođeni potrebama svojih klijenata, u kompaniji Milco pružaju profesionalan pristup, visok kvalitet proizvoda, brze rokove isporuke i najpovoljnije cijene. Svu isporučenu robu prate atesti i garancije na kvalitet proizvoda, što dodatno osigurava zadovoljstvo kupaca.

Plan kompanije za ovu godinu je održavanje prometa na dosadašnjem nivou i servisiranje potreba kupaca. Takođe, do kraja godine planiraju ulaganje u mlade kadrove.

Prema riječima Bojana Cvijetića, bez ulaganja u kadrove, posebno mlade i obrazovane, nema prosperiteta ni jedne kompanije.

U skladu s tim, kompanija Milco d.o.o. namjerava da primi najmanje pet mladih diplomiranih ekonomista u Banjaluci.

Kompanija je bila i ostaje posvećena pružanju vrhunskog kvaliteta proizvoda, izgradnji jakih partnerskih odnosa s klijentima i ulaganju u buduće generacije stručnjaka.

Njihova predanost i uspjeh čine je vodećim distributerom proizvoda od metala u regionu i garantuju dalji rast i razvoj u godinama koje dolaze. Njihov kontinuirani fokus na kvalitet, zadovoljstvo kupaca i inovacije garantuju da će ostati na vrhu i ostvariti dalji rast u budućnosti.