BANJA LUKA, 12. juna – Trgovci i ugostitelji u užem centru Banjaluke udružili su snage i organizovali zajednički šoping vikend kako bi popustima bar donekle izašli na crtu krizi nastaloj zbog virusa korona.

Sniženja se kreću od 20 do 50 odsto, a čini se da promotivna akcija nakon prvog dana već daje rezultate.

– Prodaja je bila solidna, puno bolja nego prethodnih dana, vidi se da narodu znače popusti i moglo se konačno raditi sa osmijehom. Prevashodno se traže svakodnevne odjevne kombinacije, jer niko ne očekuje slavlja u skorijem periodu – govori jedna trgovkinja.

Prethodna dva mjeseca bacila su ih na muke, naročito kirija koja je u centru grada pozamašna. Vlasnici, kaže, baš i nisu imali velikog razumijevanja.

– Tolerancija je bila na pola, s obzirom da se nije dugo radilo, to je skoro ništa – ističe ona.

Posla je juče bilo solidno, ali daleko manje nego prije korone, koja još ostavlja velike posljedice, kažu u jednoj optičarskoj radnji.

– Dajemo popust 20 odsto na okvire i dioptrijska stakla. Maksimalno poštujemo mjere i sterilišemo naočare nakon svakog probavanja – rekao je medicinski tehničar Vladimir Tešić.

Šoping akcija traje još danas i sutra. Proizvode će u parku “Petar Kočić” izložiti i domaći privrednici iz “Krajiške kuće”.

(Srpskainfo)