Pandemija korona virusa kao da je zaustavila cijeli svijet. Odjednom je sve skoro preko noći palo u drugi plan. Osim što su otkazana javna dešavanja, i ona privatna su stavljanje na čekanje.

U prilog tome govori činjenica da se ove godine, barem do mjeseca maja, vrlo malo parova odlučilo sklopiti brak. Bilo je i onih koji su sve do detalja isplanirali za svoj najsretniji dan, ali su zbog pandemije korona virusa bili spriječeni da ga realizuju, prenosi Klix.

Naravno, ima i parova koje čak ni pandemija nije zaustavila u njihovim namjerama da se vjenčaju pa su prioritet dali samo sebi. No, sudeći prema podacima Federalnog zavoda za statistiku i Zavoda za statistiku RS, takvih je ove godine malo.

Tako je u Federaciji BiH do juna 2018. godine sklopljeno 2.116 brakova, dok je 2019. sklopljeno 2.575 brakova, a ove godine do maja samo 1.749.

S druge strane, ukupan broj sklopljenih brakova do juna u Republici Srpskoj u 2018. godini je 2.522 , nešto manji broj je u 2019., njih 2.484, dok je ove godine sklopljeno 889 brakova.

(Srpskainfo)