Novi virus korona do sada je registrovan u ukupno 45 opština i gradova u Srpskoj, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravstvo RS.

Među njima je svakako najviše problema proživjela Banjaluka, u kojoj je zabilježeno čak 619 od ukupno 1.516 do danas laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze u Srpskoj. U Banjaluci je u prethodna 24 časa potvrđen jedan novi slučaj virusa korona.

Po broju zaraženih slijede Laktaši, ali u ovoj opštini je broj potvrđenih slučajeva čak sedam puta manji nego u Banjaluci – 83.

Istovremeno, svojevrsna žarišta trenutno su Modriča i Doboj sa po 66 registrovanih slučajeva, od čega su u oba mjesta po dva nova slučaja potvrđena u prethodna 24 časa, te Prijedor sa 61 do sada potvđenim zaraženim, te takođe tri nova slučaja u prethodna 24 časa.

Mnogo manji Kotor Varoš ima čak 60 slučajeva, a Gradiška 59 do sada potvrđenih zaraženih.

Probleme sa koronom nije izbjegao ni Teslić sa 54 do sada potvrđena slučaja, te Derventa sa 48 slučajeva, od čega jedna osoba u prethodna 24 časa. Šamac je do sada zabilježio svega sedam slučajeva, ali od toga tri u posljednja 24 časa.

Među onima sa visokim brojem zaraženih, posebno u odnosu na broj stanovnika je i Gacko, gdje je do danas potvrđeno ukupno 42 zaraženih, što je gotovo dvostruko više nego u obližnjem Trebinju, koje ima 24 slučaja.

U Bijeljini je do danas potvrđeno 14 oboljelih, a u Zvorniku svega šest, od kojih dvoje u prethodna 24 časa.

Po podacima Instituta, do sada su se u Srpskoj oporavile ukupno 1.043 osobe, a najviše iz Banjaluke – 484 ljudi koji su dobili dva negativna testa nakon što su bili pozitivni na virus.

(Srpskainfo)