Kosta K. (14), koji je 3. maja prošle godine počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, odlučio je da napravi novi spisak!

Dječak-ubica je mjesecima prije jezivog zločina pripremao detaljan plan kako će da uđe u školu, koje oružje će koristiti, ali i ko su njegove mete, te je taj plan predočio na papir.

Njegovi spisi postali su viralni širom svijeta, niko nije mogao da vjeruje da jedan dečak, koji je u tom trenutku imao samo 13 godina, može da napiše imena djece, odnosno spisak za odstrel.

Međutim, ovoga puta se radi o nečemu totalno drugačijem.

“Kosta stalno izmišlja neke nove ideje i zahtjeve, a ovoga puta odlučio je da svima stavi do znanja ko su osobe koje želi, a koje ne želi da vidi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu u kojoj se mjesecima nalazi”, objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je na spisak stavio samo dvije osobe.

“Napisao je na papiru da su njegova rođena sestra, koja je svega par godina mlađa od njega i ujak jedine osobe koje bi on volio da vidi na klinici, odnosno u svom okruženju. On je naveo da su isključivo oni dobrodošli i da ne želi da vidi nikoga drugog”.

Podsjetimo, Kosta K. je izvršio brutalni napad, ubivši devetoro đaka i radnika obezbjeđenja, a ranio petoro djece i nastavnicu istorije u svom krvavom pohodu u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Prema rezultatima istrage, dječak je 3. maja koristio dva očeva pištolja koje je uzeo iz sefa. Dodatno je pripremio četiri Molotovljeva koktela, sve to stavio u ranac i krenuo u školu, gdje je izvršio svoj krvavi pir.

Uzimajući u obzir preciznost i brzinu napada, utvrđeno je da je Kosta ispalio ukupno 57 metaka tokom pohoda koji je trajao svega 120 sekundi. Na ulazu u školu prvo je ubio pripadnika obezbjeđenja i tri djevojčice, nakon čega je ušao u učionicu gdje je imao čas istorije. Tamo je ranio nastavnicu Tatjanu Stevanović i likvidirao šestoro djece, dok je petoro zadobilo ozbiljne povrede.

Policija je obaviještena o pucnjavi u 8.42, kada je sam Kosta pozvao policiju nakon što je napustio učionicu.

Izvor: Kurir