BANJA LUKA, 30. aprila – Od danas, 30. aprila više neće biti u funkciji telefonski broj: 065 01 02 03 putem kojeg je vršena kućna dostava namirnica i lijekova, s obzirom na to da je omogućeno kretanje svim kategorijama stanovništva, saopšteno je iz Gradske uprave.

Od 19. marta, kada je Grad pokrenuo ovaj servis u okviru akcije „Niste sami“, evidentirano je 7.725 poziva građana i obavljeno je 4.208 dostava.

– S obzirom na to da je od ove sedmice dozvoljeno kretanje i licima preko 65 godina, odlučeno je da se obustavi kućna dostava, koja je, posljednjih nešto manje od mjesec i po dana, itekako bila značajna za nekoliko hiljada stanovnika koji, iz različitih razloga, usljed aktuelne epidemiološke situacije nisu mogli izlaziti iz svojih domova- kažu nadležni.

Kroz akciju „Niste sami“, stariji i nemoćni, te lica sa invaliditetom, trudnice i svi u stanju potrebe mogli su naručiti kućnu dostavu osnovnih životnih namirnica, a od kraja marta i lijekova.

Sugrađani su bili oslobođeni troškova dostave, a namirnice i lijekove su plaćali po cijenama kao u marketima, odnosno apotekama.

Akciju su podržale brojne kompanije.

(Srpskainfo)