voda-rekavice

BANJA LUKA, 28. februara – Stanovnici sela Rekavice, smještenom na platou Manjače, godinama su muku mučili sa vodosnabdijevanjem. Tim problemima je, konačno, došao kraj.

Nedeljko Plavšić, jedan od mještana koji su do ove zime, kubrili sa suvim slavinama, ne kriju zadovoljstvo.

– Sada je sve u redu. Konačno. Nemamo više problema sa vodom. Ove zime je ovaj problem konačno riješen. Trebalo je i ranije, ali eto tako se desilo – rekao je Nedeljko zahvalivši, odbornicima sa ovog prostora i televizijskoj ekipi Elta HD, na trudu da se zabilježi stvarno stanje na ovom dijelu platoa Manjače i pokrenu nadležnio da se problem riješi.

Upravo zahvaljujući inicijativi koju je pokrenuo Boran Bosančić, odbornik u skupštini grada Banjaluka, stvari su se pokrenule. Inicijativa je kaže Bosančić naišla na razumijevanje Savjeta Mjesne zajednice i nadležnih u Gradskoj upravi. Urađen je veliki posao na izgradnji rezervoara na Dragičevića brdu i prepumpne stanice, pa je stanje sa vodom normalizovano.

– Trenutno 127 priključaka ima uredno vodosnabdjevanje u Rekavicama. Ovo je sigurno najveća investicija grada Banjaluka na ovom dijelu platoa Manjače u proteklih nekoliko godina. Sve je koštalo nešto više od 400 000 KM. Svjedoci ste, posebno vaša televizijska kuća, da smo više puta u toku proteklih nekoliko godina apelovali na nadležne da se ovaj problem konačno riješi. Mogu slobodno da kažem, da ovaj sistem nije urađen da bi ovih dana sigurno bili bez vode. Ova inicijativa je, moram to reći, realizovana, zahvaljujući razumijevanju Grada Banjaluka i podršci Savjeta Mjesne zajednice – kaže Bosančić.

Osim spomenutog projekta, na ovom prostoru okončana je i gradnja vodovodnog sistema Rekavice-Blagojevići, gdje je vodu dobilo još 40 domaćinstava, tako da su ovdje projekti vodosnabdjevanja konačno privedeni kraju.

– Mještani Rekavica, su ove zime konačno odahnuli, jer je riješen najveći problem, a to je voda – kaže Bosančić.

Sada je, dodaje, na redu novi projekat. Obnova društvenog doma nameće se kao imperativ. Pored obnove doma, dobro bi došla i sanacija puta, ipak je riječ o putnoj komunikaciji koja je veoma frekventna kažu mještani, te se nadaju da će odbornici sa ovog prostora, Savjet Mjesne zajednice i Gradska uprava imati dovoljno razumijevanja za njihove potrebe.

(Srpskacafe.com)