vrtic

BANJA LUKA, 12. februara – U gradskom prostoru u Ulici prve krajiške brigade narodne odbrane 1, do kraja februara biće otvoren javni vrtić za 50 mališana.

Ove prostorije ranije je koristila Gradska razvojna agencija, a prenamjena tog objekta u obdanište počela je u avgustu prošle godine.

Vrijednost izgradnje vrtića procijenjena je na 190.000 KM. Međutim, za nepredviđene radove nedavno je odobreno još 35.229 maraka. Izvođač radova je banjalučko preduzeće „Tekton“.

– Projektom je planirano da u obdaništu bude horizontalno grijanje s kalorimetrom, ali je u staroj zgradi sistem grijanja vertikalan zbog čega je morala potpuno da se mijenja mašinska faza. Takođe, u toku radova otkriveno je da je ploča u podu propala i morali smo je potpuno popraviti, a to se nije moglo ranije primjetiti, dok nisu skinuti podovi – precizirali su u Odjeljenju za komunalne poslove Grada Banjaluka.

Kako su najavili, planirano je da vrtić bude završen i opremljen do kraja mjeseca.

U ovom objektu biće smeštena jedna jaslićka i jedna vrtićka grupa mališana uzrasta od 3 do 6 godina.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koje će rukovoditi i novim prostorom na Starčevici, ranije su precizirali da imaju mnogo zahtjeva roditelja iz ovog velikog naselja za smještaj djece u vrtiće.

Podsjetimo da je u toku gradnja vrtića na Petrićevcu za boravak više od 100 djece.

Raspisan je i tender za drugu fazu radova na budućem vrtiću u Lazarevu, u vrijednosti od milion KM, kako bi tokom ove godine bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju. Ovaj, novi dio vrtića „Kolibri“ moći će da primi oko 170 djece.

Za ovu godinu najavljeno je i uređenje devastiranog objekta, koji se nalazi pored najstarijeg vrtića, „Ježeve kućice“, a koje je nekada koristilo Udruženje “Duga”.

(Srpskainfo)