Hapšenje-Dileri-Banjaluka

BANJA LUKA, 18. januara – U policijskoj akciji na području Banjaluke i Doboja uhapšeno je ukupno sedam osoba zbog sumnje da su se bavili neovlaštenom proizvodnjom i prodajom marihuane i ekstazija.

Srpskainfo saznaje da su u akciji uhapšeni Vladimir Žigić (24) i Aleksandar Nešić (25) iz Banjaluke, Dobojlije Mihajlo i Nikola Vuković, Stefan Mićić, te  M. S. i N. L.

U ovoj akciji policija je pronašla i zaplijenila oko 600 grama marihuane, ekstazi i veću količinu novca.

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da su inspektori došli do saznanja da se pomenute osobe mogu dovesti u vezu sa trgovinom droge, nakon čega su posljednjih mjeseci te osobe praćene.

“Utvrđeno je da su drogu nabavljali u Doboju i zatim je donosili u Banjaluku gdje su je prodavali. Tokom istrage prikupljeno je dovoljno dokaza, jer su osumnjičeni praćeni. Kada je prikupljeno dovoljno informacija, krenulo se u hapšenje i kod osumnjičenih je pronađena pomenuta količina droge”, naveo je izvor iz istrage.

Izvor Srpskainfo otkrio je i da je policija u Banjaluci od Žigića oduzela 582 grama marihuane, a zajedno sa njim uhapšen je i Nešić.

“Nakon hapšenja osumnjičenih pretresene su lokacije na području Banjaluke koje su koristili osumnjičeni, te je pronađeno još marihuane i 25 komada ekstazija”, naveli su iz banjalučke policije.

Osim u Banjaluci gdje su uhapšeni Vladimir i Aleksandar, akcija je provedena i u Doboju.

Akcija je izvedena u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Doboj.

Tokom akcije pretresene su i tri lokacije na području Doboja, koje koriste osumnjičeni.

Tokom tih pretresa pronađena je takođe određena količina droge, digitalna vaga, određena količina novca, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

Zapljenjena droga i predmeti biće dio materijalnih dokaza u budućem krivičnom postupku.

U toku iste akcije i u saradnji sa u Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i Policijskom upravom Doboj na području Doboja, uhapšene su tri osobe N.V, M.V. i S.M. zbog sumnje da su počinili krivično djelo “nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga”.

“Nakon hapšenja osumnjičeni su prebačeni u Banjaluku na kriminalističku obradu, nakon koje će biti odlučeno koji od osumnjičenih će imati status svjedoka, a protiv koga će biti nastavljena istraga u pravcu podizanja optužnice za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga”, objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Kompletnom istragom u ovom predmetu rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

“Zaplijenjena droga biće upućena na vještačenje, kao i drugi dokazi koji su zaplenjeni tokom hapšenja osumnjičenih”, objasnio je izvor iz tužilaštva.

Odluka o pritvoru

Konačnu odluku o pritvoru osumnjičenima donijeće nadležni tužilac i to nakon što sasluša osumnjičene.

“Nakon kriminalističke obrade neki od uhapšenih biće sprovedeni u nadležnosti tužilaštva, a nakon saslušanja biće odlučeno o eventualnom zahtjevu za pritvorom”, objasnio je izvor iz pravosuđa RS.

(Srpskainfo)