budzak

Grupa građana okupljenja u Banjalučku kritičnu masu večeras organizuje vožnju biciklima, od 19 časova ispred glavnog ulaza u Kampus. Dvotočkaši će se zaputiti prema Lazarevu.

– Dok sezona godišnjih odmora i dalje traje i dok se pripremamo za Evropsku sedmicu mobilnosti idućeg mjeseca, kao i veliku godišnju biciklijadu povodom Dana bez automobila – odlučili smo, u svjetlu nemilih događaja i sve veće bahatosti vozača motornih vozila pri parkiranju, da napravimo jednu ovakvu vožnju.

Okupljanje ispred kampusa je od 18.30 časova, i kreće se isplaniranom rutom.

– Krećemo se biciklističkom stazom ka naselju Lazarevo, na dijelu na kojem staza prestaje, silazimo i krećemo se kolovoznom trakom. Na stazu se opet uključujemo na proširenju za autobus, nastavljamo kretanje gurajući se s nepropisno parkiranim automobilima kojih će sasvim sigurno biti, pravimo fotografije istih i po potrebi ponaosob zovemo Odjeljenje komunalne policije – navode, između ostalog, biciklisti na svom fejsbuk profilu, gde je objavljena i detaljna ruta kretanja.

Učesnike podsjećaju da se svako kreće za sebe, poštujući naravano saobraćajne propise.

– Takođe, svi koji žele da nastave druženje nakon vožnje, pozvani su na veče aktivističkih filmova u organizaciji Centra za životnu sredinu, a koje se održava u Banjalučkom socijalnom centru (BASOC) – poručuju iz BKM.

(Srpskainfo)