BANJALUKA, 05. decembra  – Izgradnja kružnog toka kod Gradskog mosta, na raskrsnici ulica Mirka Kovačevića i Cara Lazara, počeće čim za to budu stvoreni vremenski uslovi, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

“Kompletna projektna dokumentacija je završena. Izvođači su izabrani, ugovori potpisani, a sada je pitanje kada će biti stvoreni vremenski uslovi. Smatramo da u roku od sedam dana radovi mogu biti završeni. Osim postavljanja kružnog toka, na jednom dijelu je potrebno proširenje saobraćajnice, da bi gradski autobusi mogli prolaziti bez problema”, objasnio je Novaković za banjalučke medije.

Grad Banjaluka u 2013. godini izgradio je dva nova kružna toka. Prvi kružni tok ove godine, i to montažni, izgrađen je u avgustu u MZ Starčevica u ulici Majke Jugovića. Cijena ovog kružnog toka je 29.000 KM, a njegovo postavljanje će sigurno riješiti dugogodišnje muke građana. Drugi kružni tok izgrađen je mjesec dana poslije na raskrsnici ulica Patre, Isaije Mitrovića i Teodora Kolokotronisa kod Gradskog mosta, a vrijednost ovog ugovora iznosila je 180.000 KM. U gradu postoje još dvije kružne raskrnice na tranzitu kod Gimnazije i na Petrićevcu.