BANJALUKA, 12. juna – Pripadnici 6. pješadijske brigade OS BiH, pod komandom brigadira Radovana Ilića, juče su darivali krv u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS u Banjaluci.

“Pripadnici Oružanih snaga zaista pridaju veliki značaj dobrovoljnom davanju krvi i redovno nam pomažu u obezbjeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente. Dva puta godišnje organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi, često na nivou Republike Srpske. Danas smo posebno zahvalni na akciji, jer znamo koliko su angažovani na poplavljenim područjima, ali su u svakoj situaciji spremni izaći u susret i pomoći onima kojima je pomoć potrebna, rekla je dr Gordana Guzijan, direktor Zavoda.

Kapetan Zoran Marković, oficir za sanitet u komandi 6. pješadijske brigade, naveo je da su se akciji odazvala 82 vojnika.

“Jučerašnja akcija dobrovoljnog davanja krvi je dio naše dugogodišnje saradnje sa Zavodom za transfuzijsku medicinu. Naši vojnici su još jednom pokazali izuzetnu solidarnost i humanost, jer su i danas došli dati krv, iako već posljednih sedmica sve vrijeme provode u pomoći civilnom stanovništvu u saniranju posljedica poplava”, kaže on.

Željko lakić već 12. put daje krv.

“Srećan sam kad znam da moja krv može nekome spasiti život. S obzirom na to da se bavimo opasnom profesijom, znam koliko je važno da se međusobno pomažemo. Pripadnici vojske su uvijek bili u službi naroda, tako i ovom prilikom pokazujemo svoju humanost”, ističe on.

Njegov kolega Mile Bajić preporučuje i drugima da daju tečnost koja život znači, objavile su Nezavisne novine.

“Krv dajem 13. put. Odlično se osjećam kad dajem krv. Sviđa mi se organizacija i osoblje Zavoda, koje je uvijek ljubazno. Preporučujem svima koji su zdravi da odvoje vrijeme za dobrovoljno davanje krvi, jer je to najhumaniji gest”, navodi on.

Dva puta više krv  je dao Dragan Nežić.

“Krv dajem 15. put. Prisustvujem današnjoj akciji jer mi je zadovoljstvo nekome pomoći i mislim da je to najmanje što mogu učiniti za nekoga kome je pomoć najpotrebnija”, otkriva on.