BANJA LUKA, 13. maja – U cilju da se preduzetnicima olakša registracija, gradsko Odjeljenje za privredu će ubuduće umjesto njih pribavljati određena dokumenta kod Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, potrebna za ovu proceduru, rekli su iz Gradske uprave.

Ovo je omogućeno sporazumom između Grada Banjaluka i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a kojim se uređuje način elektronske razmjene podataka putem veb servisa u cilju realizacije projekta “E-registracija poslovnih subjekata”.

– Fizička lica koja ubuduće podnesu zahtjev za registraciju samostalnog preduzetnika, uz zahtjev neće morati dostavljati uvjerenje da im nije izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti koju registruju, kao ni uvjerenje da nemaju neplaćenih novčanih kazni, troškova prinudne naplate i troškova postupka za učinjeni prekršaj iz oblasti ekonomskog i finansijskog poslovanja, nego će to za njih službenim putem zatražiti Odjeljenje za privredu – naveli su iz Gradske uprave.

Za ova uvjerenja, budući preduzetnici ranije su plaćali određene takse, dok od sada po ovom novom sistemu – neće imati tih troškova.

(Srpskainfo)