BANJA LUKA, 28. decembra – Kako bi olakšali plaćanje parkinga, Grad Banjaluka od januara 2022. uvodi PVC pretplatničke parking karte, dok karte za parkiranje na sat, kao i dnevne karte, ostaju nepromijenjene.

U sklopu pametnog rješenja “Go Parking” od 1. januara 2022. godine Banjalučanima, koji koriste mjesečne, godišnje ili povlaštene kartice, će biti omogućeno korištenje PVC karata za plaćanje parking mjesta, a benefiti novih kartica, kako za sam Grad, tako i za građane kao krajnje korisnike aplikacije “Go Parking” su višestruki.

Svi građani alikaciju mogu besplatno preuzeti putem Google Play prodavnice.

Uvođenje PVC karata, koje će zamijeniti papirne potvrde o plaćanju parking mjesta, još je jedan od načina da se građanima olakša plaćanje parkinga, ali i da se obezbijedi zdravija i čistija okolina i povećaju ekološki standardi.

Naime, zahvaljujući QR kodu na novim karticama, biće moguće izvršiti bržu pretragu korisnika u sistemu, a ovaj sistem ponudiće i jednostavniji način za produženje parking karte, te evidenciju korisnika pretplatnih, povlaštenih, godišnjih i drugih parking karata.

Takođe, korisnik ove karte neće više biti obavezan da istakne parking kartu na vidno mjesto u automobilu, jer će informaciju o validnosti kupljene PVC parking karte, kontrolor dobiti iz sistema skeniranjem registarskih oznaka vozila.

S obzirom na to da su PVC karte otpornije i imaju duži vijek trajanja, biće moguće produžiti kartu bez potrebe ponovnog štampanja, a obavještenja o isteku parking karte kao i druge korisne informacije, korisnici će dobijati od strane administratora sistema Parking službe grada Banjaluke putem i-mejla ili notifikacije u korisničkoj aplikaciji.

Da bi korisnik, odnosno građanin postao vlasnik povlaštene PVC parking karte potrebno je da ispunjava uslove u skladu sa članovima 19. i 20. Pravilnika o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima, na kojima je uvedena naplata parkiranja na području Grada Banjaluka.

Produžavanje važenja svih tipova PVC parking karte korisnik će biti obavezan da prilikom uplate u banci na uplatnici u odjeljku Poziv na broj navede jednistveni broj parking karte koji je naveden na PVC parking karti,  a kompletno uputstvo za uplatu i preuzimanje aplikacije pogledajte OVDJE.

(Srpskainfo)