BANJA LUKA, 24. aprila -Danas je počelo asfalitranje pristupne saobraćajnice, zajedno sa pješačkim površinama i parkinzima, za potrebe stambenih objekata u dijelu Ulice Despota Stefana Lazarevića, koji ranije nisu urađeni zbog bankrota investitora.

– Makadamski put i zelena površina su privedeni namjeni, odnosno stavljeni u upotrebu postojećim stambenim zgradama što će olakšati život stanarima ovih zgrada – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Osim pristupnih saobraćajnica i 42 parking mjesta, izgrađena je oborinska i dio fekalne kanalizacije, kao i nova rasvjeta.

Grad je izdvojio nešto više od 200.000 KM za rješenje ovog višegodišnjeg problema stanara nekoliko stambenih zgrada u tom dijelu Lazareva. Tu neizgrađenu infrastrukturu je, prema ranijem ugovoru sa Gradom, trebalo da obezbjedi investitor, međutim, on je bankrotirao, a stanari su se u međuvremenu uselili u zgrade.

Prošle godine, takođe sredstvima iz gradskog budžeta izgrađena je i fekalna kanalizacija, koju je, takođe, trebalo da uradi investitor koji je gradio te zgrade.

Istovremeno, biće nastavljeno rješavanje imovinskih problema na okolnim privatnim parcelama, kako bi cjelokupna infrastruktura bila izgrađena u skladu sa regulacionim planom.

(banjaluka.net)