BANJA LUKA, 22. januara – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka utvrdilI su lažno prijavljivanje oružane pljačke na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor prije dva dana.

U vezi sa ovim slučajem ispitan je R.M. koji se sumnjiči  da je u noći 19. januara lažno prijavio razbojništvo. On je prijvaio da su ga na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor opljačkalr tri nepoznate osobe, od kojih je jedna bila maskirana.

“R.M. je prijavio da su ga na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, dok je upravljao teretnim vozilom marke iveco vlasništvo privatne firme, sa vozilom marke aud“ presrela tri nepoznata lica, izašla iz vozila, te da je jedno od nepoznatih lica uz prijetnju pištoljem iz kabine teretnog vozila otuđilo torbicu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 1.200 evra, 1.000 kuna i 100КM u vlasništvu firme te 100КM i 50 evra u vlasništvu R.M”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policijski službenici su preduzimanjem operativnih mjera i radnji, prikupili materijalne dokaze i utvrdili da nad R.M. nije izvršeno krivično djelo razbojništvo.

Кod navedenog su pronađni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Nezavisne)