BANJA LUKA, 18. juna – Banjalučani bi već tokom ove godine trebalo da dobiju dodatne sadržaje za rekreaciju, u okviru budućeg parka prirode „Suturlija“.

Idejno rješenje nove rekreativne zone, koja je locirana svega tri kilometra od centra grada, danas je, zajedno sa timom arhitekata, predstavio inicijator ovog projekta i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

Talić je naglasio da su proteklih godinu i po dana trajale aktivnosti na pripremi projekta i potrebne dokumentacije za početak radova. On je precizirao da su, za početak, bili fokusirani na lokalitet donjeg toka Suturlije, gdje su planirali razvoj rekreativnih sadržaja.

-Identifikovali smo oko hektar i po gradskog zemljišta, koje može da se organizuje za novo izletište u gradu koje bi služilo svim sugrađanima, ali i školarcima za izlete. Takođe, već smo radili poribljavanje kako bi Suturlija bila prepoznatljiva i po ribljem fondu. Želja nam je da se razvija i prostor za sve sportske aktivnosti, pogotovo što su ovom lokaliteteu već aktivni penjački klubovi – pojasnio je Talić.

(Srpskainfo)