Rade Vujković (38) je juče u Kozarskoj Dubici hicem iz improvizovanog pištolja ubio bivšu suprugu Tanju Vujković (35), a zatim je presudio sebi.

Rade je Tanju ubio hicem u glavu, a zatim je na isti način i sebi oduzeo život.

Ova nezapamćena tragedija dogodila se u stubištu zgrade u kojoj je trenutno živjela Tanja, a koja je prije oko mjesec dana napustila Radu i otišla sa djecom da živi u Kozarsku Dubicu.

Prema pričama poznanika porodice Vujković, motiv se krije u ljubomori, zbog koje su i ranije imali probleme.

Rade i Tanja i njihove troje djece, od kojih dvoje maljoljetno, su živjeli u kući u naselju Jošik. Međutim, ona se prije mjesec dana preselila u stan u zgradi u Ulici Mihajla Pupina, a gdje se i desio zločin.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je Rade došao u zgradu gdje je živjela Tanja i čekao da ona krene na posao.

– Kada je ona izašla iz stana, on ju je napao i tada je došlo do svađe između njih. U jednom trenutku Rade je izvukao improvizovani pištolj i pucao joj u glavu. Odmah nakon toga, on je presudio i sebi – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijma, u tom trenutku njihova djeca su se nalazila u stanu.

Komšije kada su čule pucnjavu odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, ali su preminuli na licu mjesta.

Mještani Kozarske Dubice sa kojima smo razgovorali ističu da je Rade bio dobar i vrijedan autoelektričar, ali da je bio i izrazito ljubomoran suprug.

– Čuo sam i da je zbog njegove ljubomore ona morala napustiti posao. Zbog toga su se stalno svađali i to je dovelo da razvoda braka, a na kraju i do ove velike tragedije – kažu sagovornici.

Ispred zgrade gdje se desila tragedija okupila se rodbina porodice Vujković, ali i komšije koji su u nevjerici prepričavali šta se desilo.

– Mnoge priče kruže gradom zbog čega je Rade odlučio ovo da uradi. Šta god on mislio, to nije mogao biti motiv da ubije suprugu i sebe. Iza njih je sada ostalo troje djece, da li je bar i na tren pomislio na njih – ispričao je jedan od sagovornika Srpskainfo.

U Kozarskoj Dubici danas se na svakom ćošku grada pričalo o ovom zločinu i niko nije mogao vjerovati da se to desilo.

– Rade je bio veoma dobar autoeletkričar i pola grada je njemu vozilo auto na popravku. Bio je stvarno pošten i dobar čovjek, kada sam čuo šta je uradio nisam mogao vjerovati. Znam da je živio i radio u Jošiku gdje imaju veliku kuću, ali čuo sam i da nije imao sreće u braku – priča sagovornik Srpskainfo.

On dodaje da je čuo i da su Rade i Tanja nedavno kupili i stan u Banjaluci za kćerku, koja je krenula na fakultet.

U selu Jošik gdje su ranije živjeli supružnici Vujković juče je vladao muk. Ispred njihove kuće nije bilo nikoga, a komšije koje smo tu zatekli nisu željeli ništa komentarisati.

I ovdje samo moglo čuti da je Rade bio dobar čovjek i da su svi u šoku.

(Srpskainfo)