Pun ormar, a vi još nemate šta da obučete? Nikad više. Zahvaljujući pravilu 3-7-14, nepromišljene i pogrešne kupovine odjeće biće zaboravljene. Voljeli bismo da smo ranije saznali za ovaj trik.

Trošimo mnogo novaca, živaca i jednostavno su nepotrebni odjeća se kupuje bez razmišljanja. Vjerovatno svako od nas u svom regalu ima mnogo odjeće koju nikada nije nosio. Loša kupovina je prošlost. Postoji pravilo koje nas sprječava da redovno radimo gluposti.

Ne nosite odjevni predmet tri dana

Kupili ste nove stvari i odmah niste sigurni da li je to bio pravi izbor. Ako ne nosite ovaj odjevni komad tri dana, ili ako je još uvijek u kesi sa etiketom, onda ste u problemu.

Nisi je obukao narednih sedam dana

Prošlo je nedjelju dana otkako ste ga kupili i još uvijek niste sigurni da li je kul, da li vam dobro stoji? Ako ga ne nosite sedam dana nakon kupovine, gotovo je sigurno da ga više nećete nositi. Izbjegavajte besmisleno trošenje novca i samo vratite predmet u prodavnicu!

Ne nosite odjevni predmet 14 dana

Većina prodavnica dozvoljava vraćanje ili zamjenu robe u roku od 14 dana (neke onlajn prodavnice i do 100 dana). Ako poslije dvije nedjelje još uvek niste obukli odjeću koju ste kupili, vratite je. Ne samo da ćete uštedjeti novac, već i prostor u svojoj garderobi, prenosi Alo.

(Srpskainfo)