Okruzno-Tuzilastvo-Banjaluka

BANJA LUKA, 08. februara – Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za D.B. (24) iz Laktaša, koji je osumnjičen za šokantnu obljubu 13-godišnje djevojčice, dok je njena majka M.J. (39), koja je to sve odobravala, puštena da se brani sa slobode.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Maja Đaković-Vidović kaže da se B.D. na teret stavlja krivično djelo obljube s djetetom mlađim od 15 godina, za koje je Krivičnim zakonikom RS predviđena kazna od najmanje osam godina zatvora i izuzeto je od bilo kakvog ublažavanja.

– Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni, boraveći na slobodi, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djela, ali i zbog takozvanog uznemirenja javnosti. O prijedlogu će odlučivati sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci – rekla je Đaković-Vidović.

Ona kaže da je majka žrtve M.J. osumnjičena za navođenje djeteta na prisustvovanje spolnim radnjama, za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

 – Ona je puštena da se brani sa slobode i postupak protiv nje će se voditi u redovnoj proceduri – rekla je Đaković-Vidović. Podsjetimo, oboje su uhapšeni nakon što je policija došla do saznanja da je D.B. imao seksualne odnose sa 13-godišnjom djevojčicom, čija je majka bila njegova ljubavnica.

Da sve bude još gore, majka se tom zlostavljanju nije protivila, a sumnja se da su njena djeca u više navrata prisustvovala majčinim seksualnim odnosima s B.D, dok je ona sama svjedočila zlostavljanju kćerke.

(Srpskainfo)