beba

BANJA LUKA, 01. januara – Prvog dana nove godine, gradonačelnik Igor Radojičić darivao je prvu banjalučku bebu zlatnikom i novčanim iznosom. Ove godine to je Angelina Simović koja se rodila dva minuta iza ponoći, dugačka 52 cm i teška 3.580 grama.

-Angelina je treća beba u svojoj porodici, što je takođe dobar znak za ovu godinu. Svim novorođenim stanovnicima našeg grada, ali i drugoj djeci, želimo da imaju srećno djetinjstvo, da odrastaju u uređenom gradu i dobroj Republici, da žive ovdje, da obiđu svijet i vide sve ono što je dobro i da se uvijek vraćaju svom gradu – kazao je Radojičić.

Govoreći o demografskoj politici, kazao je da već tri godine Grad sufinansira sve validne podnesene zahtjeve za vantjelesnu oplodnju.

-Razmišljamo o tome da te uslove učinimo još fleksibilnijim kako bi još više ljudi moglo da konkuriše za sredstva. To je samo dio za demografsku politiku, a za roditelje i njihovu djecu važno je i to što povećavamo smještajne kapacitete u predškolskim ustanovama i u ovoj godini imamo plan da dobijemo ukupno 600 novih mjesta u vrtićima – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

beba 2

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka, Vlado Đajić, izjavio je da je veoma značajna tradicija darivanja rođenih beba.

-Ovaj čin nema samo materijalnu, nego i svaku drugu vrijednost za roditelje da shvate da imaju podršku i Grada i Republike – naveo je on.

Dežurni ljekar dr Vladimir Perendija istakao je da je u novogodišnjoj noći bilo pet  poroda, rođene su četiri djevojčice i jedan dječak.

Srećnu majku Sanju Simović i malu Angelinu darivali su i predstavnici Komercijalne banke.

Majka Sanja zahvalila je svima na uručenim darovima, te osoblju u Kliničkom centru, istakavši da se dobro osjeća.

 (Banjaluka.net)