cesme

BANJA LUKA, 04. oktobra – Regionalni konkurs za dizajn javne gradske česme, koje bi trebalo da budu postavljene na više lokacija u gradu, biće otvoren do 14. do 21. oktobra, saopšteno je iz Gradske uprave.

U izboru najuspješnijeg rješenja moći će da učestvuju i građani, koji će moći da glasaju putem Viber zajednice grada Banjaluke.

Ovo je jedan od brojnih projekata u okviru „Malih intervencija u prostoru“. Kako je planirano, u dogledno vrijeme će biti izgrađena mreža novih javnih česmi u pješačkim zonama i omiljenim mjestima za rekreaciju, a s ciljem da se umanji upotreba plastičnih boca i zagađenje životne sredine. Tokom nedavne akcije čišćenja grada, rečeno je da će sljedeća česma, po odabranom idejnom rješenju, biti postavljena u „Parkiću“.

Konkurs za izbor dizajna gradskih česmi biće otvoren u trajanju od sedam dana. Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica bez obzira na teritorijalnu pripadnost.

Projektni zadatak i otvoreni poziv za dizajn javne gradske česme biće objavljeni 14. oktobra.Poziv će biti otvoren do 21. oktobra, a stručna komisija će do 28. oktobra predstaviti uži izbor najuspješnijih rješenja, dok će građani do 30. oktobra direktnim onlajn glasanjem izabrati najbolja rješenja.

– Predviđene su i novčane nagrade za najbolje, i to 750 evra za prvoplasirano rješenje, 450 evra za drugoplasirano i 300 evra biće nagrada za trećeplasirano rješenje – kažu iz Grada.

(Srpskainfo)