BANJALUKA, 25. marta – Ženski košarkaši klub Mladi Krajišnik neće biti izbačen iz Lige BiH pošto je ŽKK Rudar sport pristao da odigra utakmicu 17. kola.

Banjalučankama je prijetilo izbacivanje iz takmičenja pošto nisu odigrale pomenuti susret koji je bio na rasporedu u subotu i tražile su njegovo prolongiranje. Uprava kluba iz Ugljevika juče je pristala da izađe u susret “malenima”.

– Uz veliku raspravu pristali smo da odigramo utakmicu sa Mladim Krajišnikom iako nisu zaslužili da im izađemo u susret. Kada smo mi od njih tražili da prolongiramo meč Kupa Republike Srpske za jedan dan ili nekoliko sati, Banjalučani to nisu htjeli da urade. Pola članova Upravnog odbora našeg kluba bilo je za to da ne igramo utakmice, dok je druga polovina bila za meč. Pokazali smo veličinu u ovom slučaju i pristali da igramo u ime sporta Republike Srpske i da klubovi ne ispaštaju – izjavio je direktor Rudara Jugoslav Cvetković.

Mladi Krajišnik nije otputovao na meč devetog kola Lige BiH sa ekipom Brčanke i on je registrovan službenim rezultatom 20:0 za domaćina. Banjalučki klub tada je kažnjen  oduzimanjem jednog boda i prijetilo mu je izbacivanje iz Lige kao i nemogućnost povratka u isti rang takmičenja u naredne tri sezone ukoliko do kraja šampionata ne odigra još jedan susret.

– Mladi Krajišnik tražio je odgodu utakmice i drago mi je što im je Rudar izašao u susret i što će se takmičenje nastaviti pošto bi se u protivnom stvorili dodatni problemi u Ligi – izjavio je generalni sekretar KS BiH Harun Mahmutović.

Utakmica bi trebalo da bude igrana večeras od 20 časova, ali je moguće da se promijeni termin odigravanja zbog zauzetosti dvorane u Ugljeviku.

Generalni menadžer Mladog Krajišnika Brane Čovičković je rekao da će putovati na utakmicu i da ekipa neće biti izbačena iz Lige BiH.

– Bili bi izbačeni da nismo dobili saglasnost, ali je prihvaćeno odgađanje utakmice tako da nastavljamo takmičenje – kratko je prokomentarisao Čovičković.

Bez dodatne pomoći

U Mladom Krajišniku imaju velikih problema sa finansijskim sredstvima, ali dodatnih sredstava neće biti.

– Mladi Krajišnik kao i svi sportski kolektivi sredstva dobija u skladu sa našim kriterijumima i prema programu koji je usvojila Skupština grada. Ukoliko dođe do promjene statusa u klubu odnosno njegove pozicije prema kriterijumima, tako će se mijenjati i dio sredstava koje taj klub može da povuče iz budžeta – izjavio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.