BANJALUKA, 28. novembra – Vanredna skupština Fudbalskog kluba Borac trebalo bi da se održi između 16. i 20 decembra. Ovo je zaključak sjednice Upravnog odbora koja je u utorak održana u Trofejnoj sali Gradskog stadiona.

– Kao predsjednik Upravnog odbora po Statutu imam pravo da sazovem vanrednu skupštinu, a razlog za njeno sazivanje je što se ovako više ne može i u klubu vlada teška materijalna situacija. Veći dio članova UO uopšte se ne odaziva na sjednice i sastanke tako da je u takvim uslovima veoma teško raditi. Do termina naredne skupštine znaće se i drugi detalji odnosno trebao bi se znati budžet kluba za 2014. godinu pa ćemo onda znati šta ćemo da radimo. Situacija u klubu umnogome će zavisiti od toga koliko sredstava dobijemo od gradske skupštine – rekao je predsjednik UO Borca Srđan Šuput.

Prvi dio sezone u Premijer ligi BiH ocijenjen je kao vrlo dobar iako se igračima i radnoj zajednici mnogo duguje. Od početka sezone fudbalerima nije isplaćena jedna i po plata, a radnoj zajednici i više, objavio je Glas Srpske.

– Prioritet će nam biti izmirenje dugovanja prema radnoj zajednici. Iako je većina fudbalera svjesna situacije u kojoj se nalazimo ima igrača čijim ponašanjem sam iznenađen. Tu posebno mislim na Jocu Stokića koji se u ponedjeljak nije pojavio na treningu iako mu ne bi pravili probleme zbog odlaska u Južnu Koreju. On je otišao bez ičijeg znanja i biće kažnjen po pravilniku. Ukoliko se vrati neobavljena posla primićemo ga nazad u klub, ali će naš odnos prema njemu biti promijenjen. Ukoliko postigne dogovor sa klubom iz Azije slijedi nam obeštećenje za njega – izjavio je Šuput.

On je kazao da će poslije utakmice sa Željezničarom, koja se narednog vikenda igra u Sarajevu, uslijediti detaljna analiza trenera Dragana Jovića o pojedinačnom učinku igrača koju će on predočiti članovima UO.

– Poslije toga UO će odlučiti sa kojim igračima će se produžiti saradnja mada je već sada očito da da neki od njih nisu zaslužili da nose dres našeg kluba dok su pojedinci zaslužili i da se nagrade – dodao je Šuput.

Defanzivac Boris Raspudić karijeru će vjerovatno nastaviti u Singapuru.

– Raspudić se korektno ponio i tražio je dozvolu kluba da ode na probu u Singapur. Ukoliko on dogovori saradnju klub, nažalost, neće dobiti obeštećenje jer on ima klauzulu u ugovoru da u slučaju inostranog angažmana nema obeštećenja – rekao je Šuput.