BANJALUKA, 03. januara – Maskirani razbojnici opljačkali su benzinsku pumpu “Nestro petrol” u Banjaluci i ukrali oko 15.000 KM, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Oružana pljačka dogodila se 31. decembra prošle godine oko 18.20 časova i to pred očima mnogobrojnih mušterija.

Iz CJB Banjaluka su dodali da je nakon izvršenog uviđaja utvrđen iznos ukradenog novca i pokrenuta istraga.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi ispričao je da je pljačka trajala svega nekoliko minuta.

“Na pumpi su se oko 18.20 časova pojavila dvojica maskiranih razbojnika, naoružana pištoljima. U tom trenutku bilo je više mušterija koji su ujedno bili očevici oružane pljačke. Na sreću, niko od njih, niti radnika pumpe nije povrijeđen”, naveo je izvor blizak istrazi.

Dodaje kako je jedan razbojnik ostao na ulazu u pumpu, dok je drugi otišao za pult i zaprijetio radniku da mu preda novac.

Radnik pumpe je u strahu za vlastiti život, poslušao naređenje razbojnika i predao pazar od 15.000 KM.

Nakon oružane pljačke razbojnici su pobjegli prema zgrada u ulici Sime Matavulja, udaljenim 100- tinak metara od “Nestro petrol” pumpe, objavile su Nezavisne novine.

Pljačku su zabilježile kamere postavljene na benzinskoj pumpi, a snimke je kako saznaju izuzela policija zbog dalje istrage.

Zanimljivo je da je jedna mušterija u trenutku dolaska razbojnika pred benzinsku pumpu krenula prema ulazu kako bi platila račun i odbila naređenje razbojnika da legne.

“Jedan od razbojnika je uperio pištolj u mušteriju i naredio joj da legne. Međutim ovaj čovjek se mrtav hladan, samo okrenuo prema izlazu i otišao, dok ga je razbojnik nijemo posmatrao”, ispričao je očevidac koji je želio ostati anoniman.