BANJA LUKA, 28. marta – Grad Banjaluka se aktivno uključio u organizaciju masovne vakcinacije u Banjaluci, koja će se od sutra odvijati u hali “Banjalučkog velesajma”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Podsjetili su da je Grad izdvojio više od 300.000 KM za ovaj proces.

– Kako se vakcinacija bude odvijala tako će i budžet i troškovi za ove aktivnosti biti veći. Sutrašnjim vakcinisanjem sugrađana starijih od 65 godina biće otvoren ovaj vakcinalni punkt u sajamskoj hali, čemu su prethodile brojne svakodnevne aktivnosti gradskih službi – poručili su iz Gradske uprave.

Koordinator Tima za organizaciju masovne vakcinacije na nivou grada Banjaluke, Milada Šukalo je rekla da se Banjaluka više nego bilo koja lokalna zajednica u Republici Srpskoj uključila u organizaciju procesa vakcinacije.

– Nakon dvije sedmice svakodnevnog rada, zahvaljujući kolegama iz Civilne zaštite i Gradske uprave, cijeli proces će biti implementiran na najboljem mogućem nivou – kazala je Šukalova.

Ona je napomenula da je, prije svega, u skladu sa mišljenjem stručnjaka, izabrana odgovarajuća lokacija odnosno prostor “Banjalučkog velesajma” koji će Grad plaćati na mjesečnom niovu.

Pored toga, obezbijeđena je kompletna infrastruktura i namještaj, potrebni kako za unutrašnji tako i za vanjski dio tog prostora.

Grad je obezbijedio i svu administrativnu i tehničku podršku, mobilisao dio zaposlenih iz administracije i gradskih ustanova koji u ovom trenutku rade u manjem obimu, te za sve uključene u procesu vakcinacije organizovao potrebnu obuku.

Pripremljen je i informativni materijal o značaju vakcinacije i drugim potrebnim informacijama, a koji će dobiti sve osobe prilikom vakcinacije.

Navela je da se za početak kreće sa 300 vakcinacija dnevno, a da je maksimalni kapacitet hale “Banjalučkog velesajma” 1.000 vaksinisanja u toku dana.

(Srpskainfo)