BANJALUKA, 26. marta – Derbi 24. kola Premijer lige BiH za fudbalere između Borca i Sarajeva je pod znakom pitanja jer Radna grupa koja rukovodi banjalučkim klubom nije u stanju da do petka uplati dugovanja bivšim igračima u iznosu od 52.775 maraka.

To je juče potvrdio predsjednik Radne grupe Draško Ilić, koji je za danas sazvao konferenciju za štampu kako bi sa ovim problemom upoznao cjelokupnu javnost.

– Jednostavno nismo u mogućnosti da pronađemo toliki novac i uplatimo ga do petka. Poslali smo pismo svim eminentnim ljudima iz vrha Republike Srpske u kojem apelujemo da nam pomognu, jer ako ne odigramo meč protiv Sarajeva, biće to početak kraja Borca – rekao je Ilić.

Prema propozicijama FS BiH, predviđena kazna za neodigravanje meča je oduzimanje tri boda i određena novčana kazna, objavio je Glas Srpske.

– Čak ni uplaćivanje ove sume ne rješava situaciju, jer već za sljedeću moramo da uplatimo 100.000 maraka. Dobili smo presudu po kojoj smo bivšim igračima dužni ukupno 310.000 maraka – rekao je Ilić.

On je istakao da je posao Radne grupe završen jer je zakazana Izborna skupština za 31. mart i da ne želi da ponese breme odgovornosti pošto je nemoćan da bilo šta uradi.