Merkur vlada Djevicom i Blizancima, ali kako je za vikedn ušao u horoskopski znak Ovna, promijeniće živote svih znakova Zodijaka.

Merkur će biti u Ovnu od 11. do 27. aprila. Ovo je posljednja planeta koja je završila svoj tranzit kroz prvu solarnu kuću i završila sezonu Ovna.

Merkur predstavlja planetu logike, inteligencije, razmišljanja. Odnosi se na aspekt praktičnosti, sposobnost komunikacije i talente. Ova planeta prikazana je kroz simbol kruga u sredini, polukruga iznad i krsta ispod kruga.

Uticaj Merkura u znakovima zodijaka:

Ovan

Ove osobe su oštroumne, dobri su govornici i veoma su pažljivi. Takođe mogu biti preterano sarkastični ili nepostojani.

Bik

Osoba sa ovom pozicijom Merkura je dosta usporena prilikom donošenja odluka. Voli novac, strpljiva je i dosta druželjubiva. Ukazuje na dosta umjetničkih talenata i jaku sponu sa vjerom. Inače, ova pozicija planete predočava da osoba nije naklonjena intelektualnom radu.

Blizanci

Kod ovih osoba izraženi su kvaliteti analitičnosti i domišljatosti. Prisutno je dosta interesovanja, sposobnost obavljanja više poslova u isto vrijeme. Glavna mana ovdje je nestabilnost.

Rak

Ove osobe su dosta društvene i imaju mnoge talente. Kod njih je izražen osjećaj za ritam, što se odlično manifestuje u plesu ili sferi muzike. Merkur u ovom znaku daje mentalnu oštrinu i odličnu moć pamćenja.

Lav

U ovom znaku Merkur donosi fleksibilnost, liderske sposobnosti i tendenciju dominacije. Ove osobe su posvećene intelektualnim zanimanjima. Imaju dosta interesa za sferu umjetnosti, pri čemu mogu zanemarivati ostale sfere svog života.

Djevica

Ovdje je prisutno interesovanja za filozofiju, okultne nauke i religiju. Ove osobe su praktične, kreativne i veoma komunikativne. Teže jednostavnosti u svakodnevnom životu.

Vaga

Položaj Merkura u ovom znaku pogodan je za pisanje, obrazovanje i istraživanje. Ove osobe zainteresovane su za pitanja pravde, međuljudskih odnosa i jednakosti. Mogu ostvariti veliki uspjeh u poslovima koji se odnose na posredništvo.

Škorpija

Ovo su duhovite, ali i vrlo tvrodglave osobe. Imaju genijalne ideje i vrlo su produktivni u radu. Posjeduju brojne vještine i talente.

Strijelac

Velikodušnost i iskrenost su neke od glavnih vrlina ovih pojedinaca. U isto vrijeme oni mogu obavljati više aktivnosti. Vrlo su dinamični i aktivni. Favorizuju sve što je povezano sa medicinom i naukom.

Jarac

Ovaj položaj planete Merkur označava prisutnost diplomatičnosti, suptilnosti i ozbiljnog pristupa. Ove osobe su veoma prodorne, znatiželjne i posjeduju odličnu koncentraciju.

Vodolija

Ovaj položa povezuje se sa jakom intuicijom, dobrim pamćenjem i progresivnim pristupom. Ideje ovih osoba su originalne i neobične. Mogu ostvariti dosta uspjeha u poslovima vezanim za komunikaciju.

Ribe

Ove osobe su veoma emotivne i osjetljive. Imaju smisao za humor. No, pojedinac sa ovim položajem Merkura često se susreće sa izdajom od strane bliskih osoba. Imaju smisla za muziku, ples, pisanje i okultne nauke, piše zena.blic.rs.

(Srpskainfo)