BANJALUKA, 17. novembra – Član Predsjedništva DEMOS i poslanik u NSRS Milan Dakić izjavio je na narodnom mitingu “Branimo Srpsku” u Bijeljini da su građani Bijeljine i Republike Srpske pokazali da su za odbranu svega što Republika Srpska ima.

Želimo da sačuvamo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, mi smo ga birali i mi ćemo da ga branimo, rekao je Dakić.

On je istakao da je ovo skup svih građana Republike Srpske koji treba da se bore i da sačuvaju ono što Srpsku pruža svima.

– Kroz politički život smo izgubli jedan dio naše ustavnosti i nadležnosti, borićemo se da to vratimo. Kada sam krenuo večeras na miting, upitao me moj jedan komšija šta mi to branimo večeras ovdje. Odgovorio sam mu da mi ovdje večeras branimo sve ono što se u katastru void pod Republikom Srpskom. A da mu pojasnim malo brže i lakše, rekao sam mu i da se ni naše fudbalsko igralište ne vodi na našoj mjesnoj zajednici, nego, hvala Bogu, na Republici Srpskoj. To mi branimo – rekao je Dakić.

On je rekao da je i broj ljudi koji je ostao ispred sale pokazatelj da i građani Bijeljine, kao i svi građani Republike Srpske, žele da odbrane ono što Republika Srpska trenutno ima.

– Zaboravili su neki predstavnici SAD, Njemačke, Velike Britanije, svi ti moćnici, šta smo mi dobili prije 28 godina. Dobili smo legalitet naše Republike Srpske. Kroz politički život smo izgubili jedan dio naših nadležnosti. Borićemo se da to vratimo – naglasio je Milan Dakić.

Dakić je okupljenima poručio da građani Srpske moraju istrajati u započetoj borbi.

(srpska info)