Kompanija Milco d.o.o. iz Laktaša je vodeći distributer proizvoda od metala u Bosni i Hercegovini i regionu. Ova uspješna kompanija posluje već preko 30 godina i uspješno zadovoljava potrebe svojih kupaca proizvodima iz oblasti crne i obojene metalurgije.


Ponuda kompanije Milco d.o.o. zasnovana je na proizvodima iz metaloprerađivačke industrije i zanatstva. Svojom kvalitetom i uslugom, Milco d.o.o. uspješno se takmiči  s ostalim kompanijama u branši. Ova kompanija je izgradila svoju reputaciju na temelju dugogodišnjeg iskustva, odnosa prema radnicima i kvalitetne usluge koju pruža svojim kupcima.

Godišnji obim prodaje kompanije Milco d.o.o. prelazi 40.000 tona, a trend rasta je evidentan iz godine u godinu. Ova činjenica govori o poslovanju ove kompanije i njenom postojanju u industriji. Milco d.o.o. pruža širok asortiman proizvoda od metala, a njihova ponuda obuhvata čelične cijevi, limove, armature, alate, vijke i mnoge druge proizvode. Svoj asortiman ponude proširili su i na metalne bačve iz vlastite proizvodnje.

Osnivač kompanije Milco d.o.o. je Mladen Cvijetić, a njegov sin Bojan je nastavio nizati pozitivne poslovne rezultate. Ovo je primjer porodične kompanije koja uspijeva i napreduje iz generacije u generaciju. Milco d.o.o. se ističe po svojoj posvećenosti prema kupcima i njihovim potrebama. Menadžment i zaposleni u ovom preduzeću znaju kako da klijentu pruže kvalitet, cijenu, uslugu i povjerenje.

Milco d.o.o. takođe posjeduje i vrhunsku opremu i alate koji omogućavaju visok kvalitet proizvoda i usluga koje pružaju. Kompanija se takođe fokusira na stalno poboljšanje uslova rada i unapređenje svojih usluga.

Na kraju treba napomenuti da je kompanija Milco d.o.o. primjer kako jedna mala porodična firma može postati veliki igrač u crnoj metalurgiji i industriji metala. Njihova poslovna politika prepoznatljiva je u regionu po svojoj posvećenosti kupcima, vrhunskom kvalitetu svojih proizvoda i usluga, te stalnom unapređenju i poboljšanju svojih procesa i tehnologija.

Njihov uspjeh može kao motivacija i pozitivan primjer biti za sve druge male kompanije koje se bore za svoje mjesto na tržištu, u industriji, posebno metalnom sektoru.