park

BANJA LUKA, 16. avgusta – Milenko Jaćimović, odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Banja Luka pokrenuo je inicijativu da se u park “Petar Koćič”, koji se nalazi u samom centru grada, vrati stara fontana.

Na ideju je došao tokom rada na terenu, kada je u razgovoru sa građanima često slušao priče Banjalučana, koji se rado prisjećaju nekadašnjeg izgleda parka.

“Radom na terenu sa građanima, često se sa žudnjom pominjalo vrijeme kada je Banjaluka imala prvu fontanu za koju se vežu omladinske uspomene. Fontana u parku Petar Kočić je simbol vremena kada se stvarao temelj za Banjaluku kako sada izgleda. Omladina i građani su se okupljali u poznatom parkiću pored fontane, fotografi su bili nezaobilazni na tom mjestu. Mnogi Banjalučani sa žudnjom se prisjećaju fontane njihove mladosti. Odlučio sam kao odbornik Demosa da uputimo prijedlog gradonačelniku da se na odgovarajućoj lokaciji izgradi identična kopija fontane koje se sjećaju mnogi Banjalučani”, rekao je Milenko Jaćimović, odbornik DEMOS-a u Skupštini grada.

Zainteresovanost za izgradnjom replika građevina koje su dale pečat sadašnjem izgledu našeg grada i dugi niz godina bile njen prepoznatljivi simbol, među građanima postoji već duže vrijeme, a sličnih pokušaja je bilo i ranije.

(Banjaluka.net)