Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) održaće se u ponedjeljak, a najinteresantnija tema svakako je status selektora “orlova” Ljubiše Tumbakovića i eventualni prijedlog novog rješenja na klupi A reprezentacije.

Kao prvi kandidat, sa velikim šansama da već do novogodišnjih praznika bude promovisan u selektora i dalje slovi Vladan Milojević koji ima ugovor sa Al Ahlijem. Bivši trener Crvene zvezde želja je vodećih ljudi FSS-a, ali čini se da je najveća prepreka upravo taj ugovor sa Al Ahlijem pošto je navodno potrebno platiti obeštećenje od milion evra.

U izvještaju čelnika FSS-a Marka Pantelića koji je zadužen za prijedlog novog rješenja naći će se najvjerovatnije notirane intezivne diplomatske aktivnosti u posljednjih sedam dana, piše “Sport klub”. Pantelić je imao zadatak da razgovara sa potencijalnim kandidatima za selektora Srbije.

Navodno, zvanično „ne“ stiglo je već od Slaviše Jokanovića, trenera Al Garafe i Veljka Paunovića, koji je trenutno menadžer Redinga.

Kako stvari stoje Tumbaković ima veoma mala šanse da ostane na mjestu selektora, a pojedini mediji su objavili i da je Milojević u ovom trenutku nerealna opcija.

“MaxBet” je objavio da će povjerenje da reprezentaciju Srbije povede kroz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo dobiti Savo Milošević, bivši trener Partizana.

(Nezavisne)