BANJA LUKA, 18. jula – Nakon godinu i po onlajn nastave i dvadesetominutnih časova, đaci u Srpskoj bi od septembra ponovo mogli predmete da slušaju po 45 minuta.

U Ministarstvu prosvjete i kluture RS, precizirali su da će vaspitno-obrazovni proces od početka naredne 2021/2022. školske godine biti usklađen sa epidemiološkom situacijom u tom trenutku.

– Ukoliko bi epidemiološka situacija bila slična trenutnoj, stabilizovanoj situaciji, postoji velika mogućnost da se izvođenje nastave organizuje tako da nastavni čas ponovo traje 45 minuta, te da ne bude podjele odjeljenja u grupe – rekli su iz ministarstva za Srpskainfo.

Odluka o tome, kao i do sada, biće blagovoremeno usagalašena sa zvaničnim stavom Instituta za javno zdravstvo RS, odnosno Republičkog štaba za vanredne situacije.

Podsjetili su i da je u toku vakcinacija prosvjetnih radnika, te da u kontinuitetu dostavljaju spiskove zainteresovanih za vakcinaciju protiv virusa korona Institutu za javno zdravstvo RS, koji vodi evidenciju o broju do sada vakcinisanih radnika.

– U skladu sa planom vakcinacije vaspitno-obrazovnih radnika, predviđeno je vakcinisanje svih zainteresovanih do početka naredne školske godine – kažu u ministarstvu prosvjete i kulture RS.

Cijelu prošlu školsku godinu, đaci su slušali časove u trajanju od 20 minuta, dok su razredi bili podijeljeni u dvije grupe.

(Srpskainfo)


Novum
Novum
Novum
Novum