misin han

BANJA LUKA, 29. janara – U naselju Mišin han, sinoć je otvoren renovirani društveni dom, čime je oko 3.000 stanovnika ovog naselja dobilo ugodno mjesto za relaizaciju različitih društvenih aktivnosti.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju doma, rekao je da je ovaj dom obnovljen u okviru velike akcije izgradnje i sanacije društvenih domova na prigradskom i seoskom području.

Vrijednost obnove doma u Mišinom hanu je oko 180.000 maraka i mještani će ovdje sada moći organizovati razne društvene aktivnosti. Mnogo je susjednih mjesnih zajednica, kao što su Dragočaj i Verići, u kojima obnovljeni domovi veoma dobro funkcionišu – istakao je Radojičić i dodao da je u toku obnova društvenog doma u Piskavici, te gradnja domova na Laušu i Petrićevcu, a uskoro slijedi i obnova doma u Saračici.

misin han 2

Predsjednik Savjeta MZ Mišin han Dražena Ajder, kazala je da je ovo veoma značajan dan za sve stanovnike Mišinog hana, jer će u obnovljenom domu moći nesmetano da radi lokalno kulutrno-umjetničko društvo, da se građani okupljaju, a kako je rekla, dom može poslužiti i za različite vrste proslava.

Bojan Raković iz KUD „Potkozarje“, zahvalio je Gradskoj upravi koja je prepoznala potrebu obnove društvenog doma u Mišinom hanu i istakao da će mladi iz ovog društva sada imati daleko bolje uslove za bavljenje folklorom.

Probe smo do sada održavali u prostorijama škole i jedan ovakav prostor je bio više nego potreban. Imamo dosta djece koja žele da se bave folklorom i sada mogu da vježbaju u mnogo boljim uslovima nego ranije – zaključio je Raković.
Objekat društvenog doma u Mišinom hanu, čija je površina oko 200 kvadratnih metara,  temeljno je saniran. Urađeni su nova fasada, krov i stolarija, sanirana je kompletna unutrašnjost, podovi, zidovi, sanitarna oprema, elektro i hidro instalacije. Izveden je i novi potporni zid uz objekat koji će sprečavati eventualne poplave i potkopavanje temelja objekta koji su bili u jako lošem stanju prije rekonstrukcije.

 (Banjaluka.net)