BANJALUKA, 09. februara – Mještani Zelenog vira mirno su danas potestovali na mjestu gdje je povrijeđen 10-ogodišnji Milan P, tražeći da se na ovoj dionici postavi neka vrsta saobraćajne signalizacije, koja bi upozoravala vozače.

Oni su još jednom uputili dopis Gradskoj upravi da pod hitno bude obezbijeđena ova kritična dionica magistralnog puta Banjaluka – Čelinac.

Branko Milinković, podpredsjednik Savjeta ove MZ, navodi da je od 1991. na ovom dijelu, do ulaza u Čelinac, bilo 26 saobraćajnih nesreća, pri čemu su 24 osobe izgubile život.

“Ja sam jedan od dvojice koji su uspjeli da prežive nesreću, zbog koje sam šest godina proveo u bolnici i ostao trajni invalid. Imam teška oštećenja vida, sluha, nogu i kičme”, kazao je Milinković.

Prema njegovim riječima, dugo godina je Savjet MZ pokretao akciju kako bi se nešto preduzelo u vezi sa bezbjednošću mještana, objavile su Nezavisne novine.

“Slali smo dopis ‘Putevima RS’, koji su kazali da to nije u njihovoj nadležnosti, zatim nekoliko dopisa Gradskoj upravi, koji su isto rekli. Prošle godine obećan nam je pješački prelaz ali ga nismo dobili”, priča Milinković.

Kako kaže, nije im bitno čija je nadležnost, oni samo traže da se ova problematika riješi, kako bi djeca bila sigurnija u saobraćaju.

“Ovo je miran protest. Bićemo tu svaki dan, ali ako niko ne bude imao sluha za nas, protesti se neće mirno završiti”, upozorio je Mitar P, brat dječaka Milana P.

Dodao je da je Milanovo stanje još kritično.