Manjača

Turističko-rekreativni kompleks na Manjači, ovog proljeća, primiće prve posjetioce, najavljeno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Iz ovog centra navode da je do sada sprovedena akcija čišćenja i uređenja jezera i biće nastavljena i ovog proljeća, te da će uskoro biti potpuno završena tri prostora za smještaj i odmor posjetilaca, ukupnog kapaciteta oko 600 ljudi.

– Završili smo izgradnju pecana i roštilja, a zajedno sa partnerima u ovom poslu, Turističkom organizacijom Banjaluka i Gradskom razvojnom agencijom, razradili smo nekoliko projekata za koje smo aplicirali Gradskoj upravi, Vladi Srpske i međunarodnim organizacijama – kažu u Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

Dodaju da su od Vlade Republike Srpske dobili kontejnere koje planiraju prefabrikacijom pretvoriti u bungalove, odnosno smještajne kapacitete, kako bi gosti mogli boraviti i po nekoliko dana. Na platou Manjače planirana je izgradnja vikend-naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata. Na tom prostoru nalaze se veliko i malo jezero te nekoliko ponornica.

Iz Turističke organizacije Banjaluka ističu da će ovaj turistički kompleks pružiti sadržaje od adrenalinskog, avanturističkog i sportskog do izletničkog turizma i uživanja u prirodi.

– Riječ je o jedinstvenom i inovativnom projektu koji bi trebalo da poboljša i proširi turističku ponudu Banjaluke, s obzirom na to da se Manjača nalazi svega 22 kilometra od centra grada. Izvanredna lokacija i izletište ne bi samo dobro došli gostima i turistima, nego i domaćim građanima koji će nadomak grada imati ugodno mjesto za odmor i rekreaciju – rekla je Irena Radojević, direktorka TOBL.

(Srpskainfo)