sport
Mladen Bojinović, banjalučki rukometaš koji je karijeru gradio u Barseloni i Monpeljeu i fudbaler Darko Maletić, koji je branio boje Rapida i Zenita, priključili su se sinoć ekipi Demokratskog saveza – Demos.

Dvojica uspješnih sportista bili su gosti prijema za sportiste i sportske radnike koji je u jednom banjalučkom restoranu organizovao predsjednik Gradskog odbora Demokratskog saveza – Demos Banjaluka Slobodan Stanarević, a prijemu je prisustvovao i predsjednik Demokratskog saveza – Demos Nedeljko Čubrilović.

sport 2

Bojinović i Maletić rekli su da su se na ovaj nesvakidašnji “transfer” iz svijeta sporta u svijet politike odlučili, jer su u razgovoru sa rukovodstvom Demosa došli do zaključka da ova politička partija ima ideje i viziju kako unaprijediti oblast u kojoj su se gradili, te da ovdje imaju otvorenu mogućnost za aktivan angažman u poboljšanju trenutnog stanja u sportu u Banjaluci i Republici Srpskoj. Istakli su da kao sportisti koji su svoje karijere započeli upravo u Banjaluci, a kasnije ih gradili u svijetu, znaju sa kakvim su se poteškoćama susretali, te da će na osnovu tog iskustva dati svoj doprinos rješavanju tih prepreka u budućnosti.

sport 3

Uz Bojinovića i Maletića, prijemu prisustvovalo još 30-ak sportista i sportskih radnika, među kojima su i Radisavka Račić i Aleksandar Pastir, koji su se, takođe, priključili Demosovom timu.

(ATV)