Duško Savanović (24) iz Banjaluke, za čije ubistvo je osumnjičen sugrađanin Dalibor Čamber (46), pogođen je s leđa u zadnji dio butine.

Obdukcijom tijela žrtve je utvrđeno da je pogođen u predjelu lijevog kuka u butinu sa zadnje strane, odnosno s leđa. Hitac je prošao kroz stomak i presjekao glavnu arteriju. Iskrvario je na smrt i nije mu bilo pomoći – rekao je izvor Glasa Srpske.

Dodao je da je obdukcija još pokazala i da je pravac kojim je hitac prošao kroz tijelo žrtve odozdo prema gore.

– To ukazuje da je osoba koja je pucala bila ili u ležećem položaju ili je ubijeni bio u odnosu na pucača na dosta višem položaju. To se sve istražuje – rekao je izvor blizak istrazi.

Čambera sumnjiče da je tokom sukoba ranio i Aleksu Babića (22), kojeg je hicem iz pištolja pogodio u noge. U ovom slučaju osumnjičen je i Milan Đurđević (42), koga terete za pomoć učiniocu poslije krivičnog djela.

Oba osumnjičena su nakon ispitivanja završila iza brave, jer im je banjalučki Okružni sud odredio jednomjesečni pritvor. Okršaj u kojem je ubijen Savanović desio se 31. decembra 2020. godine na benzinskoj pumpi u Trnu. Okružno tužilaštvo Čambera sumnjiči da je toga dana, zajedno sa Đurđevićem, hicem iz pištolja ranio Babića i Savanovića, koji je od posljedica ranjavanja preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama Babić i Čamber su imali od ranije neriješene dugove.

– Babić je to veče trebalo da se nađe sa Čamberom da bi poravnali račune. Pozvao je Savanovića da mu pravi društvo. Babić se našao sa Čamberom i Đurđevićem na pumpi, a Savanović je od njih bio udaljen i čekao druga. Čamber i Babić su se u nekom trenutku posvađali pa je Čamber izvukao pištolj i pucao mu u noge – kazao je izvor Glasa Srpske.

Prema njegovim riječima, kada je Duško to vidio, potrčao je da ih smiri.

– Navodno je pokušao da otme pištolj od nasilnika te je između njih došlo i do manjeg sukoba. Čamber je u tom okršaju pucao i u Savanovića – ispričao je izvor blizak istrazi.

Čamber je od ranije poznat po sukobu s zakonom i krivičnim djelima. On je početkom aprila prošle godine uhapšen sa bratom, a tada su kod njih pronađeni oružje, lažne policijske značke i rotaciona svjetla.

Liječenje

Ranjeni Aleksa Babić proveo je nekoliko dana na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, odakle je nedavno pušten kući. On je zadobio povrede u predjelu nogu.

– Prema riječima načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju dr Nikole Bojića, pacijent A. B. je stabilnog zdravstvenog stanja otpušten na kućno liječenje – saopšteno je iz UKC RS.

(Srpskainfo)