BANJALUKA, 09. marta – Đorđe Tadić (18), Nemanja Udovčić (20), te dva maloljetnika, svi iz Banjaluke, uhapšeni su jutros zbog sumnje da su napali policajce i polupali policijski automobil, potvrdili su izvori bliski istrazi.

Incident se dogodio juče oko 1.30 nakon tuče na raskrsnici ulica Pave Radana i Petra Kočića, u naselju Nova Varoš. Policija traga za još nekoliko učesnika u ovom obračunu.

Kako saznajemo, policijska patrola je na toj raskrsnici zatekla desetak mladića, nakon što su oni vrištali, galamili i tukli se.

“Policajci su ih pokušali smiriti, ali im to nije pošlo za rukom. Situacija je eskalirala kada je jedan od maloljetnika prišao policajcu i udario ga šakom u glavu. Policajcu je ukazana ljekarska pomoć”, rekli su izvori bliski policiji.

Policajci su, vidjevši da je “đavo odnio šalu”, pozvali pojačanje, ali su mladići u međuvremenu postali još agresivniji, objavile su Nezavisne novine.

“Počeli su da bacaju kamenje na policajce, te na njihovo vozilo. Jedan od maloljetnika popeo se na policijski golf 4 i počeo da skače po haubi automobila. Na automobilu je polupana šajba, a oštećena mu je i hauba”, navode iz policije.

Nedugo zatim stiglo je policijsko pojačanje, a mladići su tada, konačno, počeli da posustaju.

“Po dolasku policijskog pojačanja, oni su se dali u bijeg, ali je policija uspjela trojicu da uhvati, dok je maloljetnik koji je oštetio policijsko vozilo uspio da pobjegne, kao i još nekoliko mladića iz grupe. Taj maloljetnik naknadno je pronađen”, kažu iz CJB Banjaluka.

Četvorica uhapšenih puštena su na slobodu, ali će policija protiv njih nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj. O svemu je obaviješten dežurni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Stanari Ulice Petra Kočića ispričali su da su vidjeli kako je policija zbog ovog incidenta blokirala cijelu ulicu.

“Vidio sam oko 20 policajaca, kao i šest ili sedam njihovih vozila, ali detalje ne znam”, rekao je jedan od očevidaca.