nsrs

BANJA LUKA, 01. januara – Političari iz Republike Srpske poželjeli su svojim političkim protivnicima u 2020. godini puno sreće i zdravlja na privatnom planu. S druge strane, kada je u pitanju politička budućnost, poruka je bila jedinstvena – što manje uspjeha.

Odgovarajući na pitanje iz ankete „Srpskainfo“, šta biste poželjeli svojim političkim protivnicima u 2020, visoki funkcioneri najznačajnijih političkih partija iz Srpske, imali su slične poruke za svoje političke neistomišljenike – mnogo zdravlja i isto toliko mnogo loših političkih rezultata.

Generalni sekretar DEMOS Boran Bosančić

Generalni sekretar DEMOS Boran Bosančić poželio je političkim neistomišljenicima dobro zdravlje i rezultate na privatnom planu, a kada je u pitanju politika što manje uspjeha.

1

– Imajući u vidu da je izborna godina, želim im uspjeh, ali mnogo manji od našeg u DEMOS – naveo je Bosančić.

Potpredsjednik DNS Marko Aćić

Potpredsjednik DNS Marko Aćić, takođe, je poželio mnogo zdravlja, ličnu i porodičnu sreću svojim političkim rivalima.

2

– Na političkom planu da se više okrenemo zaštiti institucija Srpske i međusobnom uvažavanju. Dakle, da se međusobno više uvažavamo u komunikaciji, dijalogu i raspravama – poručio je Aćić.

Poslanik SNSD u parlamentu Srpske Nedeljko Ćorić

Poslanik SNSD u parlamentu Srpske Nedeljko Ćorić poručio je političkim protivnicima da im želi puno zdravlja i sreće u narednoj godini, te poželeo da se vrate u parlamentarne okvire.

3

– Da probamo da vratimo dignitet institucijama te da svoju političku borbu vode dostojanstveno i u skladu sa demokratskim pravima  i principima. Nadam se da će oni to razumjeti i da će shvatiti da je Srpska svima nama na prvom mjestu. Nema mnogo prostora da rušimo institucije Srpske na način kao što je to radila opozicija u prethodnoj godini u Narodnoj skupštini Republike Srpske- naveo je Ćorić.

Delegat u Domu naroda PSBiH Mladen Bosić

 

 

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić je poželio da njegovi politički protivnici smanje malo nivo testosterona i da razmisle o agresivnosti koja se širi na ostatak društva.

4

– Nadam se da će razmisliti oko odnosa koje stvaraju. Oni koji su na vlasti ustvari postavljaju standarde ponašanja kod ostalih građana. Odgovornost za ponašanje i klimu u društvu je na svima nama, ali oni koji su na vlasti imaju posebnu odgovornost i dodatnu težinu. Poručujem im da razmisle o svojim postupcima i porukama koje šalju u javnost – istakao je Bosić.

Šef Kluba poslanika PDP u parlamentu Srpske Perica Bundalo

Šef Kluba poslanika PDP u parlamentu Srpske Perica Bundalo kratko je poručio svim časnim i poštenim građanima da im želi srećnu i uspješnu Novu godinu.

5

– Isto želim i svojim političkim protivnicima. Dobro zdravlje i politički neuspjeh – naveo je Bundalo.

(Srpskainfo)