saobracajnice

BANJA LUKA, 12. februara – Za asfaltiranje gradskih makadamskih saobraćajnica i rekonstrukciju lokalnih i nekategorisanih puteva na području grada ove godine predviđeno je 1,8 miliona KM, rekao je Dragan Rokić, šef Odsjeka za puteve.

On je za “Nezavisne” rekao da je planirano asfaltiranje puteva u dužini od oko 15 kilometara.

“Modernizacija i rekonstrukcija ovih saobraćajnica i puteva planirana je u više mjesnih zajednica”, kazao je Rokić.

Dodao je da je za gradske saobraćajnice planirano izdvajanje od 530.000 KM, a 1,27 miliona KM za lokalne puteve.

“Sanacija oštećenja gradskih saobraćajnica počinje po završetku rada zimske službe iz razloga što u zimskom periodu ne rade asfaltne baze. U toku zimskog perioda, kao privremeno rješenje, oštećenja se saniraju hladnom asfaltnom masom, do početka rada asfaltnih baza”, pojasnio je Rokić.

Prema njegovim riječima, redovno održavanje saobraćajnica vrši se u svim mjesnim zajednicama na području grada, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 1,25 miliona KM.

“Najčešći razlozi oštećenja saobraćajnica su uticaj saobraćajnog opterećenja na saobraćajnicu, zatim uticaj niskih temperatura i bacanja soli u zimskom periodu”, dodao je Rokić.

U okviru investicionog održavanja biće obnavljan asfaltni kolovoz, između ostalih, i u ulicama Majke Jugovića, Od Zmijanja Rajka, Potkozarska, Goluba Babića, Jovice Savinovića, Lazarička, Zemunska, Nenada Kostića, Vojvode Sinđelića te Jajačka.

U Programu zajedničke komunalne potrošnje navodi se da će biti modernizovane i saobraćajnice Blagoja Parovića, Nenada Kostića, Poljskog partizanskog bataljona, Kosovska – Ploče, Koste Majkića, Unska i Franca Šuberta.

Takođe su planirani radovi u ulicama Carice Milice, Stepe Stepanovića, Koste Jarića, spoj Branka Koščice – Milana Brankovića, Stojana Jankovića, Sanska, Božidara Miće Babića, Mirka Kovačevića i Slobodana Dubočanina.

Radovi će, između ostalih, biti i u ulicama Prvog krajiškog korpusa, Subotička, Starog Vujadina, Novaka Pivaševića, Rajka Bosnića, Dušana i Vlade Kopanje, Božidara Adžije, Majevička te Drakulićkih žrtava.

(Nezavisne)