zaluzani

BANJA LUKA, 22. septembra – U okviru modernizacije makadamskih puteva, ovih dana je asfaltiran ogranak Puta srpskih branilaca u Zalužanima, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

– Radi se o ogranku Puta srpskih branilaca, na dionici kod kafe bara „Aurora“, u dužini od oko 160 metara  – kažu u odjeljenju.

U Savjetu mjesne zajednice Zalužani ističu da je, pored ove, manje intervencije, u posljednjih par godina mnogo urađeno na modernizaciji putne mreže.

-Pored ovog puta, ove godine asfaltirane su saobraćajnice i u ulicama Nenada Kostića, Blagoja Parovića i Prištinskoj – kaže predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Radivoje Šušnjar.

On je ukazao da je najveći ovogodišnji projekat u ovom naselju izgradnja pješačke i biciklističke staze uz Put srpskih branilaca, do Grmečke ulice. U ovaj projekat uloženo je 670.000 KM.

Ove godine, za asfaliranje makadama u prigradskim naseljima biće uloženo 400.000 KM.

U toku ove građevinske sezone već su asfaltirani dijelovi ulica Petra Velikog u Česmi i Bjelopotočkih žrtava u Debeljacima. Ovogodišnjim programom planirane su Tešana Podrugovića, Put srpskih brabnilaca, Ravnogorska i druge ulice gdje će takođe biti položen novi asfalt.

(Srpskainfo)