BANJA LUKA, 14. jula – U 79 ulica na području osam naselja, stara rasvjeta biće zamijenjena novim LED svjetiljkama, u okviru velikog projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete.

Ovogodišnji radovi počeli su krajem prošlog mjeseca od naselja Paprikovac, gdje je u više ulica instalirana savremena rasvjeta, a kako su naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove – ovi radovi ubrzo uslijediće na području naselja Lazarevo.

Uz ova dva naselja, nove LED svjetiljke zamijeniće stare i u više ulica na području: Nove varoši, Centra, Obilićeva, Starčevice, Borika i Kočićevog vijenca.

Riječ je o projektu energetske efikasnosti koji Grad radi sa Razvojnim programom UN-a (UNDP) već drugu godinu, a ovaj put biće instalirano više od 1.500 LED sijalica.

U okviru tog projekta, prošle godine je instalirano preko 1.800 LED sijalica u 60 banjalučkih ulica, odnosno u šest mjesnih zajednica.

Kako ističu u Odjeljenju za komunalne poslove, višestruki je efekat ovog posla – sa jedne strane dobija se kvalitetna rasvjeta, a sa druge starne – značajna ušteda električne energije od preko 60 odsto.

(banjaluka.net)