Gradski i prigradski autobuski prevoz bi od septembra trebalo da funkcioniše po redovnom redu vožnje, koji donosi dodatne polaske, a pored toga iz Grada Banjaluka najavljuju i mogućnost subvencionisanja mjesečnih karata za đake.

Realizacija tog plana će, prema riječima gradonačelnika Igora Radojičića, zavisiti od tri faktora.

– Mi se nadamo da će se osnovci i srednjoškolci vratiti u klupe, ali je još uvijek nepoznato kako će funkcionisati ova školska godina i u kom režimu će škole raditi. To je jedno od pitanja koje se treba razjasniti – rekao je Radojičić.

Drugi faktor koji će, kako kaže, uticati na ovo pitanje je stanje u gradskoj kasi.

– Budžet je prenapregnut. U gradskoj kasi smo kratki za 15 miliona KM, tako da nemamo prostora, ali cijenimo socijalnu komponentu i u ovom momentu razmatramo đačku populaciju. Fokusirani smo na pitanje đaka, te računamo da li možemo i s kojim kapacitetom da idemo na subvencionisanje – kazao je Radojičić.

1 komentar

  1. Ma nemoj, moglo bi se to i drugacije reci, penzioneri su jos mladi i zivot je pred njima, pa mogu i pjesice na Paprikovac doktoru, bilo sa Starcevice ili drugog dijela grada. Eto zato im nije potrebna subvencija mjesecnih karata. Tako je to moj gradonacelnice, najteze vam je nesto izdvojiti za penzionere, ugledajte se kako to drugi rade u okruzenju.

Comments are closed.