BANJA LUKA, 30. marta – Dokaz da neka djeca odrastu brže od ostalih, da bolje osjećaju prilike i svijet oko sebe, pa svojim nevinim, dečjim srcima pokušavaju da nađu izlaz, govori priča iz Banjaluke koja se od širi društvenim mrežama.

Kada mu je telefon zazvonio i pokazao da ima primljenu poruku, vjeroučitelj iz Banjaluke Danijel Mihić nadao se domaćem zadatku ili pitanju jednog od đaka i zaista, pitanje je stiglo, ali ne ono koje je očekivao.

Odlučio je da podijeli sadržaj na svom Fejsbuk profilu, a kada su vidjeli o čemu se radi, drugi korisnici su odmah počeli da šeruju tekst.

– Danas dobijem od učenika (13 godina) molbu da mu nađem mušteriju da proda bakinu Bibliju staru 45 godina. Kaže baki trebaju lijekovi, mama ne radi, tata slabo šta zaradi, a on bi da doprinese i da im olakša.

Pozovem njegovog razrednog, on majku od učenika koja potvrdi da je stanje u porodici preteško (dječak nije ni rekao koliko) i on se pojede živ u svojoj nemoći da im malo olakša – piše vjeroučitelj.

U nastavku dodaje da će zajedno sa direktorom da skupi nešto novca, ali i da će ispuniti obećanje.

– Ali pošto sam mu obećao da ću pokušati naći kupca za Bibliju preko fb (da tako on doprinese pomoći porodici) evo delim njegovu ponudu: Biblija u odličnom očuvanom stanju iz 1976. košta najmanje 100 maraka, piše Blic.

Ako neko slučajno ponudi i više još bolje. Ako je ne kupi niko (jer realno ne vrijedi toliko i niko sada nema love realno) mi ćemo je otkupiti, ali ne mogu da ga iznevjerim kada sam mu obećao da ću pokušati da nađem kupca -napisao je nastavnik u postu.

Njegova objava podijeljena je nekoliko stotina puta, prikupila je veliki broj lajkova i, što je najvažnije, okupila veliki broj humanih ljudi koji su se udružili da pomognu ovoj porodici i po ko zna koji put pokazali da izlaz postoji, čak i u ovako teškim vremenima.

(Srpskainfo)