BANJA LUKA, 05. maja – Ministarstvo unutrašnjih poslova RS apeluje na građane da koriste ličnu zaštitnu opremu (zaštitne maske i rukavice) na javnim površinama, te pojašnjava u kojim slučajevima treba koristiti ovu opremu u autu.

“Osobe koje same upravljaju vozilom u saobraćaju ili prevoze više osoba koje čine članove njegove najuže porodice ne moraju koristiti zaštitnu masku i rukavice za vrijeme upravljanja vozilom”, navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Kako se pojašnjava, u slučaju da osoba u vozilu prevozi više osoba koje međusobno nisu članovi uže porodice, iste bi trebale da nose ličnu zaštitnu opremu, prije svega kako bi zaštitili sebe, ali i ta druga lica u vozilu.

“Pozivamo građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i COVID-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

(Nezavisne)