BANJALUKA, 01. decembra  – Avion “Er Srbije”, koji je danas poletio iz Beograda, sletio je na Aerodrom Banjaluka, čime je zvanično ponovo uspostavljen vazdušni saobraćaj između Srbije i Republike Srpske.

Avion su dočekali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović, konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, direktor Aerodroma Banjaluka Miroslav Janjić i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović.

Avion “Erbas A319 Novak Đoković” poletio je sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” u 12.05, a nakon što je sletio biće organizovana svečana ceremonija u foajeu Aerodroma Banjaluka, objavila je SRNA.

Letovi na relaciji Banjaluka – Beograd u ovoj zimskoj sezoni biće uspostavljeni na dnevnom nivou. Polazak iz Beograda za Banjaluku predviđen je u 14 časova, a polazak iz Banjaluke u 15.25.

U predstojećoj ljetnoj sezoni planirani su dva leta – prijepodnevni i večernji. Utorkom, četvrtkom i subotom polasci iz Beograda su u 8 časova, a iz Banjaluke u 10.45. Ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom polasci iz Beograda biće u 18.40, a iz Banjaluke u 21.35.