Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač otvorila je danas na Jahorini humanitarnu manifestaciju “Trka za život” sa koje će sva prikupljena sredstva biti preusmjerena za liječenje teško oboljele djece iz programa “Otvorene mreže”.

– Osnovi cilj akcije je promocija istinskih ljudskih vrijednosti – rekla je Kovačeva.

Ona je zahvalila svima koji učestvuju u današnjoj akciji, a posebno ambasadorima Velike Britanije, Španije i Italije koji su dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj manifestaciji u organizaciji Olimpijskog centra “Jahorina” i “Otvorene mreže”.

Humanitarna trka organizovana je na stazi “Poljice” u dvije kategorije – prilagođena djeci i odraslima, skijašima i borderima, uz učešće 70 takmičara.

Jahroina-trka
Foto: Srna

Vrijedne nagrade za prva tri osvojena mjesta obezbijedili su sponzori “Raptor”, “Džast voč” /Just Watch/, Olimpijske cetar Jahorina i “Denis tojs” /Denis Toys/.

Za sve koji ne učestvuju u trci, a žele da podrže akciju, pripremljene su majice i narukvice koje se mogu kupiti na nekoliko lokacija na Jahorini i to po cijeni od 20 KM za majice i pet KM za narukvice.

Humanitarnu akciju moguće je podržati i uplatom sredstava na žiro-račun “Otvorene mreže” – Transakcijski račun otvoren kod Sberbanke BH 1401010022091880, Devizni račun kod Sberbank BH 5030120-220918 – IBAN broj: BA39 1401010022091880 SWIFT-SABRBA22.

Akciju je moguće podržati i putem “Pej-pal” usluge: info@otvorenamreza.ba, ali i pozivima na jedinstvene brojeve “Otvorene mreže” za sva tri operatera 17030 i 17050, a cijena poziva je dvije KM plus PDV.

(https://srpskainfo.com/na-jahorini-pocela-trka-za-zivot/)